• Društvo Crvenog Križa Osječko-baranjske županije
  • Hrvatski Crveni križ

    Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije

  • U službi humanosti od 1878. godine

Prema Programu rada Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije za 2014. godinu organiziran je seminar stručnih službi (djelatnika) svih društava Crvenog križa s područja djelovanja Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije.

Seminar se održao  7. i 8. studenoga 2014. godine u Centru za edukaciju osječkog Crvenog križa u Orahovici, a na njemu su uz djelatnike svih društava Crvenog križa s područja Osječko-baranjske županije sudjelovali i predsjednici ili članovi odbora pojedinih društava.
Seminar je imao za ciljeve stjecanje novih znanja i iskustava, međusobno upoznavanje i druženje djelatnika društava Crvenog križa, razmjene iskustva za svako područje djelovanja Crvenog križa, te razmatranje aktualnih problema i njihovih mogućih rješenja.

Pored tematskih cjelina koji se neposredno tiču programskih zadataka društava Hrvatskog Crvenog križa, sudionicima seminara su predstavljene mogućnosti dopunskog zdravstvenog osiguranja.
Drugi dan seminara je obilježilo izvrsno predavanje „Zašto se ne razumijemo- komunikacija sa zahtjevnim osobama“ koje je održala gospođa Ana Diklić, managerica odnosa s javnošću.
Ravnatelji društava Crvenog križa i članovi njihovih stručnih službi sudjelovali su tribini pod nazivom  „Inicijative za poboljšanje rada Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije i međusobne bolje suradnje između društava“;  koje je moderator bio ravnatelj Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije Marko Đukić.  Tijekom rasprave  doneseni su zaključci i smjernice za nastavak međusobne suradnje gradskih i općinskog društva na daljnjem unaprjeđivanju vlastitog rada i međusobne suradnje s ciljem što kvalitetnijeg ostvarivanja programskih zadataka Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije.

Goran Latković