• Društvo Crvenog Križa Osječko-baranjske županije
  • Hrvatski Crveni križ

    Hrvatski Crveni križ Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije

  • U službi humanosti od 1878. godine

U ponedjeljak, 17. listopada u prostorijama Kulturnog centra Osijek održala se Uvodna konferencija projekta „POMOZI – Podrška i oblikovanje modaliteta odgovora na zajedničke izazove.“ U sklopu Uvodne konferencije ujedno je i provedena jedna od aktivnosti obilježavanja Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa koji se obilježavao 13. listopada.
Djelatnici područnog ureda Civilne zaštite Osijek pripremili su izložbu fotografija vezanih uz aktivnosti sustava Civilne zaštite u katastrofama. Izložba ima preventivno-edukativni karakter i namijenjena je svim dobnim skupinama.

Pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Osijek Zvonko Grgec naglasio je kako snage sustava civilne zaštite Osječko-baranjske županije ne djeluju samo na području županije nego su vrlo aktivne i na području cijele Republike Hrvatske, a po potrebi i na razini međunarodne pomoći. Također je istaknuo kako je angažiranjem velikog broja volontera, sustav civilne zaštite značajno nadopunjen.

Uvodnom konferencijom projekta POMOZI i izložbom fotografija vezanih uz aktivnosti sustava Civilne zaštite u katastrofama još jednom je prikazano kako zajednička suradnja DCK Osječko-baranjske županije, područnog ureda Civilne zaštite Osijek, te Osječko-baranjske županije izuzetno kvalitetna i bitna za buduće zajedničko djelovanje i reagiranje u kriznim situacijama.

 

Za više o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr 

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske