• Društvo Crvenog Križa Osječko-baranjske županije
  • Hrvatski Crveni križ

    Hrvatski Crveni križ Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije

  • U službi humanosti od 1878. godine

Na poziv Ravnateljstva civilne zaštite-Područnog ureda civilne zaštite Osijek, pripadnici specijalističkog interventnog tima za spašavanje života iz vode u otežanim uvjetima Hrvatskog Crvenog križa GDCK Osijek uvježbavali su postupke spašavanja na vodi s djelatnicima Područnog ureda civilne zaštite Osijek i članovima Državne interventne postrojbe civilne zaštite. Uvježbavanje je održano u Centru za obuku civilne zaštite u Bizovcu. Nakon vježbe izvršen je pregled opreme.

Ovo je samo prva u nizu planiranih budućih vježbi, a sve s ciljem boljeg operativnog djelovanja, koordinacije i učinkovitosti provedbe akcija traganja i spašavanja na rijekama i jezerima.

Također je održana edukacija iz radiokomunikacije i korištenja radiokomunikacijske opreme Ravnateljstva civilne zaštite RH.

Ovakve aktivnosti nastavit će se jednom mjesečno uz razmjenu znanja i iskustava iz prve pomoći, orijentacije u prostoru uz sofisticiranu opremu, preživljavanje i slično.

Cilj nam je uspostava suradnje Ravnateljstva civilne zaštite i Hrvatskog Crvenog križa prilikom provedbe akcija traganja i spašavanja na rijekama i jezerima u Republici Hrvatskoj, shodno tome uključivanje Hrvatskog Crvenog križa u sustav 112.

Preuzeto s www.hck.hr