• Društvo Crvenog Križa Osječko-baranjske županije
  • Hrvatski Crveni križ

    Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije

  • U službi humanosti od 1878. godine

27.04.2021.

Idućega vikenda na zagrebačkom Jarunu bit će održan Svjetski veslački kup na kojemu će sudjelovati i Hrvatski Crveni križ. Riječ je o godišnjoj seriji od tri regate koje djeluju kao predvodnik Svjetskog veslačkog prvenstva, a koje se održava tijekom tri dana s ubrzanim sustavom napredovanja od kvalifikacija do finala.

Na zagrebačkom Jarunu okupit će se 400 natjecatelja. Natjecat će se najpoznatije svjetske posade koje će predvoditi olimpijski, svjetski i europski pobjednici, braća Martin i Valent Sinković u dvojcu bez kormilara i Damir Martin u samcu, te ostali poznati veslači iz cijeloga svijeta.

Specijalistički interventni tim za spašavanje života na vode Hrvatskog Crvenog križa pružit će podršku ovom značajnom sportskom događaju kroz osiguravanje natjecatelja veslačke manifestacije sa 6 plovila i 20 članova specijalističkog interventnog tima. Za potrebe ovog događaja DCK Osječko-baranjske županije ustupilo je vozilo za specijalne namjene opremljeno kukom i vitlom potrebnim za spuštanje i izvlačenje spasilačkog čamca, a sam događaj će uz spasioce iz drugih dijelova RH  sudjelovati i tri spasioca osječkog Crvenog križa.

Tijekom treninga i utrka sportaša naši spasioci će svojim znanjem i vještinama pridonijeti organizaciji ovog natjecanja u sigurnom okruženju.