• Društvo Crvenog Križa Osječko-baranjske županije
  • Hrvatski Crveni križ

    Hrvatski Crveni križ Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije

  • U službi humanosti od 1878. godine

Na gala svečanosti, upriličenoj u Europskom parlamentu u Bruxellesu, Osječko-baranjska županija proglašena je Europskom regijom sporta za 2024. godinu.

Višegodišnji rad na razvoju sportske infrastrukture, edukacija i uključivanje svih starosnih skupina u bavljenje sportom, a osobito mladih te podrška vrhunskim sportašima učinili su Osječko-baranjsku županiju prepoznatljivom u svijetu sporta.

– Razvoj sporta i sportske infrastrukture je proteklih godina bio jedan od naših prioriteta, jer smo svjesni benefita koje donosi bavljenje sportom za razvoj mladih ljudi, ali i osoba svih životnih dobi. Osječko-baranjska županija može se pohvaliti i vrhunskim sportašima u nogometu, gimnastici, veslanju, tenisu i brojnim drugim sportovima. Kandidatura za Europsku regiju sporta bila je logičan nastavak svih naših aktivnosti, a činjenica da smo tu titulu i dobili govori da radimo dobar posao i daje nam motivaciju da radimo još više i kvalitetnije – rekao je župan Ivan Anušić.

Drago nam je da su volonteri Hrvatskog Crvenog križa Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije dio sportskih manifestacija Osječko-baranjske županije. Volonteri su srž svake organizacije i bez njihove pomoći bilo bi puno teže realizirati sportske manifestacije. Involviranje novih volontera u lokalne Crvene križeve, što uključuje jedno općinsko i šest gradskih društava, svakako pridonosi podizanju spremnosti i sveobuhvatnom radu te podizanju kvalitete života u Osječko-baranjskoj županiji. Jedan od ciljeva nam je umrežavanjem volontera Crvenog križa i sportskih klubova te njihovom edukacijom iz prve pomoći podići razinu sigurnosti u sportu, kako za same sportaše tako i za posjetitelje sportskih događaja.” Slabo je poznato da volontiranje osim na osobni i profesionalni razvoj pozitivno utječe i na opće zdravstveno stanje ljudi. Jedno je istraživanje iznijelo podatke da više od 90 % volontera smatra kako im je volontiranje popravilo opće raspoloženje i zdravlje te da im je smanjilo stres i znatno povećalo osjećaj samopouzdanja.

Još jednom čestitamo Osječko-baranjskoj županiji na zasluženoj tituli!