• Društvo Crvenog Križa Osječko-baranjske županije
  • Hrvatski Crveni križ

    Hrvatski Crveni križ Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije

  • U službi humanosti od 1878. godine

Ravnatelj Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije je 16. kolovoza u Uredu za udruge Vlade Republike Hrvatske potpisao Ugovor o financiranju i provedbi Projekta „POMOZI – Podrška i oblikovanje modaliteta odgovora na zajedničke izazove“ vrijedan 421.397,22 kuna. Projekt se provodi u okviru natječaja Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice koji financira Europski socijalni fond iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020.

Uz DCK Osječko-baranjske županije u Projektu kao partneri sudjeluju Općinsko i gradska društva Hrvatskog Crvenog križa s područja Osječko-baranjske županije te Osječko-baranjska županija.

Provođenjem aktivnosti Projekta „POMOZI – Podrška i oblikovanje modaliteta odgovora na zajedničke izazove“ ojačat će se kapaciteti i podići spremnost pripadnika Hrvatskog Crvenog križa Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije kao jedne od temeljnih operativnih snaga sustava civilne zaštite Osječko-baranjske županije.