• Društvo Crvenog Križa Osječko-baranjske županije
  • Hrvatski Crveni križ

    Hrvatski Crveni križ Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije

  • U službi humanosti od 1878. godine

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas predstavnike Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije povodom održavanja 20. Ljetne škole mladih u organizaciji Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije. Ljetna škola mladih jedina je takve vrste u Hrvatskoj, a Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije dobitnik je „Posebnog volonterskog priznanja“ Hrvatskog Crvenog križa za 20 godina provedbe Ljetne škole mladih.

Na ovogodišnjoj Ljetnoj školi mladih, koja se održavala od 20. do 28. kolovoza u Orahovici, sudjelovalo je stotinu mladih volontera iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije kao i mladi iz Ukrajine koji borave u Hrvatskoj, rečeno je na sastanku. Pojasnili su kako se mladi na Ljetnoj školi podučavaju i osposobljavaju za sve aktivnosti koje inače provodi Crveni križ: za programe prve pomoći, realistične prikaze ozljeda, programe za članove terenskih jedinica Crvenog križa, voditelje programa vezanih za migracije, stereotipe, predrasude i prevenciju trgovanja ljudima te voditelje programa vezanih za klimatske promjene i prevenciju ovisnosti.

Predsjednik Milanović podržao je i pohvalio aktivnosti  Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije ističući kako je to što čine kroz Ljetnu školu mladih plemenito i korisno.

Na sastanku u Uredu predsjednika u ime Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije bili su predsjednik Društva Marko Đukić, ravnatelj Goran Latković, zastupnica u Skupštini i članica Odbora DCK Osječko-baranjske županije te ujedno ravnateljica GCK Osijek Martina Hećimović te počasni član Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije, bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić.

Uz predsjednika Milanovića na sastanku je bila savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

Izvor: www.predsjednik.hr